Marija Mirosavljevic

Efter att ha jobbat 20 år i städbranschen, varav 13 år som chef, tog Marija Mirosavljevic steget till Norrevo. Nu brinner hon för att vända det negativa kring städning till något positivt i rollen som avtalsansvarig för lokalvård.

En vanlig dag befinner sig Marija ute i verksamheterna på förmiddagen och arbetar administrativt på kontoret på eftermiddagen.
– Roligast är att träffa alla människor och vara med och skapa förutsättningar för att städ prioriteras högre. Alla tycker att städning är viktigt, men har inte alltid så stor respekt för de som städar.

Ofta handlar det om missförstånd eller okunskap. Verksamheterna har inte koll på vad som står i avtalen och klagar. Städbolagen är inte tillräckligt insatta i verksamheten och förstår därmed inte hur behoven ser ut. Mycket löser sig med kommunikation och uppföljning, men när de inte lyckas lösa det själva kallas Norrevo och Marija in.
– Jag sitter med på möten, gör stickkontroller och har kvartalsavstämningar för om vi inte kan följa upp, kan vi inte heller ha krav.  Det är ett spännande jobb och roligt att se hur det blir bättre hela tiden.

Efter 20 år i städbranschen kände Marija att hon var färdigutvecklad, men att hon fortfarande ville arbeta för att skapa bättre förutsättningar för branschen.
– Jag vill lösa problem, utvecklas och lära mig nya saker. När jag löst allt blir jag uttråkad.
På Norrevo kan hon bidra till utveckling av branschen hon brinner för samtidigt som hon själv utvecklas. För henne är utveckling att ha koll och följa upp alla avtal.

Hon tycker mycket om Norrköping, men när hon kom hit första gången som 20-åring från Belgrad i Serbien var det lite av en chock.
– Jag kollade ut genom fönstret på kvällarna och det var tyst och tomt. I Belgrad var det fest och folk dygnet runt. Jag trodde mamma skämtat med mig och att det knappt fanns några invånare i Norrköping.
Mer än 20 år senare gör Marija vad hon kan för att marknadsföra staden, Norrevo och städning.

FAKTA/MARIJA:

Namn: Marija Mirosavljevic
Roll: Avtalsansvarig Lokalvård
På Norrevo sedan: juni 2020
På fritiden: familjen och sport – mycket basket
Favoritbyggnad: Norra Promenaden 100, Norrevos huvudkontor

“Den oändliga variationen är roligast”

Malin Eklöf
Fastighetsförvaltare

“Här är det ingen som inte vill utvecklas”

Erik Petersson & Stefan Wennermark
Arbetsledare och Tekniker

“Mina medarbetare lär mig ständigt”

Monica Jangland
Enhetschef Affärsstöd

“Inspirerande att vara en kugge i hjulet”

Ann-Louise Edstrand
Ekonomichef

“Här får jag använda min kompetens”

Andreas Wikström
Fastighetsförvaltare

“Alla tycker att städning är viktigt”

Marija Mirosavljevic
Avtalsansvarig Lokalvård