Från och med den 26 september, till och med mars 2024, deltar konstnärerna Sahar Burhan och Anx Kupiainen med verk i varsitt trapphus i anslutning till parkeringshuset Nya Torget, Norrköping.

Fakta om konstnärerna

Sahar Burhan

Sahar Burhan (f. 1967 i Damaskus) är en visuell konstnär som arbetar med konst som stimulerar upplevelsen av att vara närvarande och känna sig delaktig. Burhan har en filosofie masterexamen i konstnärlig gestaltning vid Linköpings Universitet, 2013–2015, samt en kandidatexamen i fri konst med måleriinriktning vid fakulteten för konst, Damaskus Universitet, 1985–1989.

Anx Kupiainen

Anx Kupiainen (f. 1977) är yrkesverksam konstnär bosatt i Norrköping och utbildad vid bland annat Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2003–2009. Hennes verk och projekt kretsar ofta kring det mänskliga psyket och perceptionen och relationen mellan reell och upplevd verklighet.

 


NoMoKo har möjliggjorts genom ett nära samarbete mellan Norrevo och Norrköpings Konstmuseum. Offentlig konst är ofta något bestående och sällan tillfällig. NoMoKo öppnar upp möjligheterna för kortare projekt, snabbare processer och ett annat sorts sammanhang för konstnärer att vara en del av offentlig konst samtidigt som det skapar ett rikare kulturliv i Norrköping.