Norrevo Fastigheter är stolt ägare till några av Norrköpings mest välkända byggnader som exempelvis Himmelstalundshallen, Hörsalen, Louis De Geer, Värmekyrkan och Stora teatern. Totalt omfattar Norrevos fastighetsbestånd cirka 116 000 kvadratmeter.

– Vi är glada över att vi fått möjligheten att rekrytera Monica till att leda bolaget genom förändring. Monica har god erfarenhet av att arbeta med utveckling av fastigheter samt att arbeta i ledande position i politiskt styrda organisationer, säger Lena Byström (S), styrelseordförande, Norrevo Fastigheter AB.

Monica Jangland är idag enhetschef för Affärstöd inom Norrevo Fastigheter. Tidigare har hon bland annat varit tillförordnad vd för det tidigare kommunala bolaget Norra Staden fastighetsutveckling AB.

– Tänk att få vara en del av det stora arbetet med att utveckla Norrköping. Jag känner mig väldigt inspirerad att ha fått det fina förtroendet att fortsätta arbeta med Norrevos uppdrag in i framtiden, säger Monica Jangland, tillträdande vd, Norrevo Fastigheter AB.

Monica Jangland tillträder befattningen den första januari 2022 och ersätter då tillförordnad vd Anna Selander.

Norrevo Fastigheter har sedan 2016 ansvarat för förvaltning och drift av de lokaler som Norrköpings kommun äger eller hyr in till sin kärnverksamhet. Kommunfullmäktige har under året beslutat att det ansvaret ska ligga på samhällsbyggnadskontoret inom Norrköpings kommun. Samtidigt ger Norrevo samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att förvalta och drifta de lokaler bolaget själv äger. Förändringen träder i kraft första januari 2022.

Med anledning av ändrat uppdrag har kommunfullmäktige den 20 december beslutat att justera Norrevos ägardirektiv.

I sin roll som vd ingår Monica Jangland också i kommunens koncernledningsgrupp som leds av Anna Thörn, kommundirektör och vd Rådhus AB.