Norrköping blir värdstad för SM i konståkning 2023. Beslutet, som har fattats av Svenska Konståkningsförbundet, innebär att Sveriges bästa konståkare kommer att samlas i Norrköping i december 2023.

Under SM i konståkning delas mästerskapsmedaljer ut i klasserna dam, herr, junior dam, junior herr samt, paråkning och ungdomsklasser. Mellan den 14-17 december 2023 gästar Sveriges konståkningselit Norrköping för att göra upp om medaljerna.

– Än en gång visar Norrköping sin styrka inom idrottsområdet och gör verkligen skäl för titeln Sveriges bästa idrottsstad, som vi fick ta emot tidigare i år. Vi har både bredden och spetsen, och det känns otroligt roligt att vi ska bli värdstad för SM i konståkning och få möjlighet att välkomna konståkare från hela landet till Norrköping och Himmelstalundshallen, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Arrangemanget kommer att genomföras av Norrköpings Konståkningsklubb i samverkan med Norrköpings kommun och Svenska Konståkningsförbundet.

– Att som förening få arrangera ett SM är ett bevis på att man är stabila och engagerade, och vi gläds verkligen med Norrköpings Konståkningsklubb i detta. NKK har utvecklat sitt arbete under en längre tid, och syns nu i allt större sammanhang. Vi ser fram emot att samverka med både dem och Sveriges Konståkningsförbund kring SM i konståkning, och kommer att göra vårt bästa för att bidra till att erbjuda både Norrköpingsbor och besökare ett högklassigt arrangemang, säger Tommy Karlsson, evenemangsstrateg.

Arrangeras i Himmelstalundshallen

Norrevo Fastigheter AB är stolt ägare av Himmelstalundshallen som är Norrköpings arena för ishockey och konståkning. Himmelstalundshallen är även en arena för många andra stora evenemang, samt hemarena för ishockeylaget Vita hästen. Himmelstalundshallen uppfördes år 1977.

Här kan du läsa mer om mästerskapet på Svenska Konståkningsförbundets hemsida:

SM 2023 till Norrköping (skatesweden.se)