Nu har de nya verken inom NoMoKo – Norrköpings Mobila Konst våren 2023 invigts. Från och med den 28 mars, till och med september 2023, deltar konstnärerna Åke Bjurhamn och Mia Makila med verk i varsitt trapphus i anslutning till parkeringshuset Nya Torget, Norrköping.

Med satsningen NoMoKo (Norrköpings mobila konst) vill Norrevo Fastigheter och Norrköpings Konstmuseum skapa platser för tillfällig offentlig konst i Norrköping. Offentlig konst är ofta något bestående och sällan tillfällig. NoMoKo öppnar upp möjligheterna för kortare projekt, snabbare processer och ett annat sorts sammanhang för konstnärer att vara en del av offentlig konst samtidigt som det skapar ett rikare kulturliv i Norrköping.

Konstnärerna Mia Makila och Åke Bjurholm framför sina verk.

Konstnärerna Mia Makila och Åke Bjurholm framför sina verk. Foto: Norrköpings kommun

Fakta om konstnärerna:

Mia Makila
Mia Makila (f. 1979 i Norrköping) är en svensk popsurrealist, skribent och poddare. Makilas konst innehåller bisarra och lekfulla detaljer samt en återkommande personlig mytologi, baserad på upplevda trauman och läkning. Som aktiv på den internationella konstscenen i över 15 år har hon medverkat i grupputställningar på tre kontinenter. Collagen har en målerisk känsla och rymmer nostalgiska referenser till popkulturen.

Åke Bjurhamn
Åke Bjurhamn (f. 1945) är en svensk konstnär och författare. Bjurhamn har stor erfarenhet inom konstscenen med en konstutbildning på Forum målarskola i Malmö och cirka 100 separatutställningar på konsthallar, konstmuseer och gallerier. Han har tilldelats flera stora stipendier och finns representerad på konstmuseer, kommuner och Landsting i Sverige.