Med sina fyra höga skorstenar och stora vackra fönster väcker den gamla ångpannecentralen från 1927 nyfikenhet. Värmekyrkan erbjuder 600 kvadratmeter öppen golvyta på övervåningen och en mindre lokal med bar på nedervåningen. I byggnaden bredvid finns kontorslokaler.

Den äldsta delen av Andrew Malcolms ångkraftcentral byggdes i två etapper 1927 och 1930 efter ritningar av arkitekten Ivar Tengbom. Med sin gulputsade fasad och höga smala fönster är byggnaden en fin representant för den 1920-talsklassicism som vi kan se flera exempel på i Industrilandskapet. Byggnaden innehöll tre stora koleldade ångpannor som försåg textil- och pappersindustrin i Holmenområdet med värme och ånga.  År 2000 byggdes Värmekyrkan om till festlokal och kontor.

Klokt nog har inte mycket mer gjorts här än att blåsa ut fabriksinredningen och varsamt restaurera ytskikt, för att behålla den råa känslan, de helt fantastiska fönstren och skorstenarna som under adventstid utgör Sveriges största adventsljusstake. Värmekyrkan är en lokal som skapar känslor och ger en riktig wow-känsla.

Det är Louis De Geer konsert & kongress som är hyresgäst av Värmekyrkans festlokal och de hyr i sin tur ut den till konferenser, bröllop, filminspelningar, mässor, utställningar och mycket mer. Louis De Geer arrangerar också egna evenemang i lokalen som Kulturnatten, Stig Helmers-fest och i december blir det julshow. Flera artister har uppträtt i lokalen, bland andra Seinabo Sey, Backyard Babies och 2002 inledde Motörhead sin Skandinavienturné i just Värmekyrkan i Norrköping.

Byggnaden består också av kontorslokaler där bland andra Nistra och Skill sitter.
Skill jobbar med både kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Deras tjänsteutbud består av rekrytering, bemanning och utbildning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Fokus är att matcha talanger med företag i utveckling, men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. De är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

– Vi trivs väldigt bra i Värmekyrkan framförallt på grund av läget. För vår verksamhet är läget allt, vi måste vara lätta att nå för våra kunder och kandidater och då passar Värmekyrkan perfekt. Att ha kontor i navet av Norrköping är viktigt för oss och vi har nära till allt. Sen är ju även själva fastigheten och hela Industrilandskapet så vackert och att varje dag få gå igenom det unika landskapet är en lyx, säger Petra Pyk, kontorschef.

Nistra är en modern redovisningsbyrå med kunden i fokus som är grymt bra på att hitta digitala lösningar för att enkelt och tryggt hantera löpande bokföring och redovisning. Med deras kunskap och erfarenhet kan de erbjuda kvalificerad rådgivning till små och medelstora företag.

– För oss på Nistra är det viktigt att det är enkelt för våra kunder att komma till oss för personliga möten, lämna material eller bara för att ta en kopp kaffe. Det är viktigt med funktionella, lättillgängliga lokaler i en trevlig miljö där både vi och våra kunder trivs. Att vi har vårt fina kontor i ett av Norrköpings vackraste områden i Värmekyrkan är en fantastisk möjlighet. Vi har milsvid utsikt och en lokal som är sval på sommaren och en adventsljusstake på vintern, Norrköpings absolut bästa läge om ni frågar oss, säger Annika Hjelm, VD.