Uppdaterad information från eftermiddagen 19-08-30:
Norrevo är väldigt glada för att både Räddningstjänsten och Polisen tidigt kunde avsluta sin insats och utredning. För oss innebar det att vi omgående kunde påbörja vårat arbete med att återställa teatern.

Idag fredag påbörjas den första röksaneringen. En gas kommer att sprutas in i byggnaden. Gasen kommer att hjälpa oss att neutralisera lukten av rök.

Vi arbetar för att snart åter kunna välkomna Östgötateatern tillbaka hem till vår kära teater.

Uppdaterad information från eftermiddagen 19-08-29:
Vid lunchtid avslutade Räddningstjänsten och Polisen sin insats.

Teatern har tagit skada av branden. Skadorna är dock i huvudsak begränsade till trapphuset i ett av teaterns torn.
Vi hoppas kunna få en första skaderapport under fredag. Rapporten kommer att ge oss mer kunskap om vad vi behöver sanera och hur det ska ske. Fuktsaneringen har dock redan påbörjats och regnskydd monteras nu för att skydda teatern mot väder och vind.

Vi har haft två mycket bra avstämningsmöten med vår kund Östgötateatern.

Pia Kronqvist, VD på Scenkonst Öst framförde då ett stort tack till Norrevos medarbetare för vårt stora engagemang och att vi agerar så professionellt.

Information från förmiddagen 19-08-29:
Under torsdagsmorgonen utbröt en brand i Stora teatern, Norrköping. Räddningsarbetet pågår fortfarande. Vi vet därför ännu inte vad som orsakade branden.

– Det är med stor sorg som vi ser en av Norrevos och Norrköpings finaste byggnader i brand.
Först när räddningsarbetet avslutas kan vi utvärdera skadornas omfattning, säger Susanna Roback, VD Norrevo Fastigheter.

Norrevo nu är i nära dialog med Östgöta teatern.

– Det får gärna brinna av kreativitet på en teater, men inte av lågor. Vi vet ännu inte vad det kommer att innebära för planeringen av vår verksamhet, men vi hoppas kunna genomföra Faust II-premiären som planerat den 21 september, säger Nils Poletti, Östgötateaterns teaterchef.

Om byggnaden:
Vilande på ett tusen granpålar, och med ett förkunnande om seklers sorg och glädje, står Norrköpings stora teater där en gång Eklundska teatern fanns. Teatern byggdes 1908 och från början erbjöd teatern en scen för resande teatersällskap, men sedan 1947 är den hemvist för Östgötateatern.