Nu har första spadtaget tagits för Norrköpings nya friidrottsarena på Himmelstalundsområdet. Anläggningen kommer att stå färdig till vårsäsongen 2019 och kommer att vara till för föreningsaktiviteter och tävlingar i friidrott. Arenan kommer även att möjliggöra att nationella utomhustävlingar i friidrott arrangeras i Norrköping.

Norrevo Fastigheter är arenans byggherre och ägare. Norrevo kommer att hyra ut hela arenan till Norrköpings kommun. Kommunen hyr sedan ut arenan till friidrottsklubbarna i Norrköping. Under dagtid kan arenan även nyttjas av Norrköpings skolor.

Den nya arenan kommer att ha en permanent läktare med plats för ca 1000 sittande åskådare under tak. Övriga åskådare på arenan ryms på den amfiteater av gradänger som byggs in i sluttningen upp mot Vattenverksvägen och på tillfälliga läktare.

I mindre byggnader runt arenan finns plats för omklädningsrum och förråd.

Arenan ska byggas för att klara tävlingar som ligger under det Europeiska Friidrottsförbundet IAAF klass 2. Mått och utrustning utgår från Svenska Friidrottsförbundets specifikationer, med vissa tillägg enligt internationell standard. Vid de eventen kan arenan rymma service för ca 200 aktiva med kringorganisation samt ca 5000 åskådare.

Under övriga tider skall arenan vara en väl fungerande bas för friidrotten i Norrköping. Detta gäller både vid vardagens träning och vid mindre tävlingar.