Den nya friidrottsarenan ligger på Himmelstalundsområdet och har en läktare med 1000 sittplatser under tak. Vid större tävlingar finns det möjlighet att komplettera med tillfälliga läktare så att det går att ta emot nästan 5000 åskådare.

– Vi är väldigt glada över att ha fått bygga denna arena. I nära dialog med friidrotten i Norrköping har vi tillsammans utvecklat och byggt en arena som kommer bli ett referensobjekt för framtida friidrottsarenor i Sverige, säger Susanna Roback, vd Norrevo Fastigheter AB.

Den nya arenan kommer att kunna stå värd för nationella utomhustävlingar i friidrott och dessutom vara träningsarena åt Norrköpings friidrottsförening Tjalve IF Norrköping.

Ellinor Stuhrmann, sportchef för Tjalve IF Norrköping ser fram emot att få dra igång träningarna.

– Vi i Tjalve är väldigt nöjda med arenan och ser fram emot att få välkomna alla friidrottare och all publik hit. Arenan erbjuder både optimala träningsförhållanden och möjligheten att arrangera stora friidrottstävlingar. Att stå värd för de stora tävlingarna, galorna och evenemangen ger oss inspiration men framför allt är arenan en förutsättning för att vi ska kunna utveckla verksamheten för alla våra aktiva barn, ungdomar och vuxna, säger hon. Tjalve IF Norrköping har cirka 800 medlemmar varav cirka 500 tillhör friidrottssektionen där hälften är under 18 år.